KÖZ PATLICANLI KARNIYARIK

100_4590

Sofralarimizin Bastaci karniyarigi birde közleyerek deneyin derim…

 

KÖZ PATLICANLI KARNIYARIK

 

MALZEMELER

4 adet ufak boy patlican

200 gr. kiyma

1 adet sogan

1 tutam maydonoz

1 tatli k. biber salcasi

tuz, karabiber, kirmizi pulbiber

siviyag

 

üzerini süslemek icin : dilimlenmis domates ve sivribiber

sosu icin : 1 yemek k. domates salcasi ve 1 bardak su

karniy.

YAPILISI

Patlicanlarin saplarini koparmayacak sekilde kenarlarindaki fazlaliklari bicakla temizleyin ve iyice yikayip kurulayin daha sonra patlicanlari közleyin. Patlicanlar yumusamissa közleme islemi tamamdir, hemen sicagi sicagina patlicanlari dikkatlice soyun ve tuzlu limonlu suya koyun ( bu patlicanlarin iyice kararmasini önler ). Bu arada kiymayi tavaya alin ve kavurun kiyma suyunu cekince soganlari ilave edip biraz siviyag ekleyerek soganlar yumusayincaya kadar kavurmaya devam edin bu asamada salcasinida ekleyin bir iki karistirip kenara alin ve kiyilmis maydonoz ve baharatlari ekleyip karistirin. Simdi bir borcama patlicanlari alin ve ortasini acip icine kiymali harctan koyun üzerini domates ve biberle süsleyip sosunu tepsiye dökün ve 220 dereceli firinda üzeri biraz kizarana dek pisirin ve servis yapin… Afiyet olsun

 

 

 

Reklamlar

2 thoughts on “KÖZ PATLICANLI KARNIYARIK

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s