ETLI KABAK VE SOGAN DOLMASI

601831_440157622674758_673234865_n

ETLI KABAK VE SOGAN DOLMASI

MALZEMELER

2 su b. pirinc
300 gr. kiyma
4 adet sogan
5 dis sarmisak
2 yemek k. aci biber salcasi
1 yemek k. domates salcasi
yarim demet maydonoz
1 adet limon
1 su b. siviyag
tuz, karabiber, kuru nane, kirmizi pulbiber ve 1
sebze bulyonu

2 kilo kabak ve 4 adet sogan

Yapilisi :

Bir kaba pirinci koy iyice nisastasi cikana kadar yika, kiymayi buna ekle, sogani, sarmisagi ve maydonozu ince kiy ve bunlarida ekle geri kalan malzemeleride ekleyip limonuda icine sikip güzelce karistir.
Diger yandan kabaklari yikayip 3 veya 2 ye böl ( kabagin büyüklügüne göre ) ve kabaklarin icini güzelce oy cok incecik olacak disi kalin olmamali, sonra icini biraz sekerle ov ( bu kabagin acisini alacaktir, bi yandanda sogani soy baslarini kes vede kenarina cizik at ve suda orta ateste biraz hasla, soganlarin ayrildigini anlayinca ocaktan al.
Kabaklari icle doldur ve tencereye diz, soganlarida güzelce ayir ve büyük kisimlarini sarma sarar gibi icle doldurup sar bunlarida tenceredeki kabaklarin üzerine yerlestir, biraz salcali tuzlu su hazirlayip dolmalarin üzerine dök ve 1 cay bardagi kadar siviyag gezdirip üzerine bir tabak kapatip ocagin üzerine al önce harli ateste kaynat sonra altini orta atese alip yarim saat 45 dakika kadar pisir ocagin altini kapat ve biraz ilinana kadar ocagin üzerinde beklet servis yap…. Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s