LOR DOLMASI ( BAYBURT )

1056721_573289672723492_2086485905_n

Iste hemserim Deryadan muhtesem bir Bayburt lezzeti daha, Lor dolmasi dendinmi akan sular durur cok degisik vede coook lezzetli bir yemektir Bayburdumun olmassa olmazidir Lor dolmasi..

simdi netten buldugum bir siirle devam edip daha sonra Deryanin anlatimiyla tarifi yayinliyayim insallah… ellerine emegine saglik deryacim 😉

 

LOR DOLMASI

Bayburt’un en başyemeği,
Lor dolması derler buna.
Mest eder dili, damağı
Lor dolması derler buna

Güvece kurulup şişer
Koku vere vere pişer.
Yemeyenin “şumu” düşer
Lor dolması derler buna.

Her kim ki onu yemesin
Hiç Bayburtluyum demesin.
Yiyen bir daha yer kesin
Lor dolması derler buna.

Mustafa Kayalı

 

LOR DOLMASI ( BAYBURT )

 

MALZEMELER

1.5 su bardağı ince bulgur
1.5 su bardağı normal bulgur
1 kutu 100/45 yagli beyaz peynir
1 paket çökelek
1 büyük baş soğan
250 gr tereyaği
Sarmak için pancar yani pazi

 
YAPILISI
Bulguru 100 gr tereyagiyla pilav gibi saliyoruz cok sulu olmayacak demlenen pilavı büyük bi kaba boşaltıyoruz sıcaklığı çıkınca çökelegi ve peyniri katiyoruz soganlari kalan yağla soteliyoruz az pembelesince ocaktan alıp pilavı karistirip 5 dakika yoğuruyoruz..
Pazilari kaynar suya batirip çıkaralım cok haslamayin erimesin.
Şekilde görüldüğü gibi. Içten sarmadan biraz daha büyük alıyoruz. Belini paziyla bağlayıp tepsiye diziyoruz..250 derecede alt üstü kizarana kadar pişiriyoruz
Servis yaparken tereyağini eritip üzerine döküp afiyetle yiyoruz

 

Not : peynir ve cökelek birer kase kullanin…

 

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s