HINDIPARE

551062_462548763768977_1965556303_n

Hindistan Cevizi severler iste bu tam size göre bir tarif…

Gercektende hem cok lezzetli hemde yapmasi cok kolay bir tatli Hindipare üstelik birde hafif oluyor… Bu tatli Ramazanda Sofralarinizda mutlaka bulunmali, yapmanizi siddetle tavsiye ederim  😉

 

HINDIPARE

 

MALZEMELER

250 gr. margarin veya tereyagi
2 adet yumurta
1 su b. hindistancevizi
1 paket kabartma tozu
3 su b. kadar un

Üzeri icin : 1 yumurta sarisi

Serbeti icin : 3,5 su b. seker, 3 su b. su, 5-6 damla limon

YAPILISI

Bütün malzemeleri bir kaba alip güzelce yoguralim ve ister yuvarlak ister uzunlamasina sekil verip üzerine yumurta sarisi sürüp önceden isitilmis 175-180 dereceli firinda pisirelim, soguk serbeti sicak tatliya dökelim, tatli serbetini iyice cekip soguyunca üzerini hindistancevizi ile süsleyip servis yapalim…. Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s