HASHAS’LI CÖREK

100_4020

Selamun Aleyküm degerli Dostlarim…

Bugün sizlerle yine mükemmel bir tarifi paylasmak istiyorum Hashas’li Cörek tarifimi…. Benim yasadigim yerde Afyon’lu arkadaslarimiz oldukca cok var, ben sahsen hashas’la onlarin sayesinde tanistim o kadar cok hashas’li hamur isleri varki saymakla bitmez basta Katmer, Mercimekli Bükme, Kesme ve daha sayamadigim bircok hamur islerinde hashas kullaniyorlar offf ama mükemmel oluyor…

Onlarin kullandigi hashas hazir alinanlardan cok daha farkli ve cok daha lezzetli, hamur isi icin ayri hashas oluyor kahvaltilik ayri ….sagolsunlar arada bir arkadaslarim banada kendi bahcelerinden elde ettikleri hashas’dan veriyorlar ve bende arada bir bu muhtesem cöregi yapiyorum….

herkese bu muhtesem cöregi yapmasini siddetle tavsiye ederim cok ama coook lezzetli   😉

 

 

HASHAS’LI CÖREK

 

MALZEMELER

1 su b. süt ( ilik )

1 su b. su ( ilik )

1 su b. siviyag

3 yumurta ( ikisinin sarisi üzeri icin ayrilacak )

1 paket yas maya

3 yemek k. seker

1 yemek k. tuz

yaklasik 1 kilo un

 

Hashas’li harc icin :

1 corba kasesi hashas

100 gr. margarin ( az erimis )

1 cay bardagi siviyag

1 yemek k. seker

 

hashashas

 

YAPILISI

Öncelikle kabimizin icine sivi malzemelerimizi aliyoruz ve mayamizi ekliyoruz, 1 yumurtamizin tamamini iki yumurtamizinda beyazlarini ekleyip tuz ve sekerinide ilave edip maya eriyene kadar elimizle karistiriyoruz daha sonra unumuzu yavas yavas ekleyip kulak memesinden daha civik bir hamur yoguruyoruz ( 1 kilo undan 1 cay b. kadar artiyor ) ve üzerini örtüp mayalanmaya birakiyoruz hamur iki misli kabarana kadar. Bu arada hashas’li harcimizi hazirliyoruz, bunun icin hashasi bir kaba alip üzerine erimis margarini, siviyagi ve sekeri ilave ediyoruz ve güzelce karistiriyoruz. Simdi tezgahi ve elimizi güzelce siviyag ile yagliyoruz ve hamurdan yumurta büyüklügünde parca koparip yagli tezgahin üzerine alip pasta tabagi büyüklügünde aciyoruz elimizle ve hashas’li harctan bir kasik hamurun üzerine koyup onuda hamura yayiyoruz ve rulo seklinde sariyoruz ve elimizle uzatabildigimiz kadar hamuru uzatip gül seklinde sarip firin tepsisine yerlestiriyoruz üzerine tekrar elimizle biraz hashas’li harctan sürüp hamura bastirip yassiltiyoruz ve firin tepsisine yerlestiriyoruz, simdi üzerine yumurta sarisi sürüp önceden isitilmis 220 dereceli firinda üzeri kizarincaya kadar pisiriyoruz ve servis yapiyoruz… Afiyet olsun

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s