TULUMBA TATLISI

100_3905

Selamun Aleyküm degerli Dostlarim…

Bundan yaklasik 2 hafta önce facebook sayfamda 10 günlük bir anket yaptim, mutfagimizin vazgecilmez tatlilarindan olan tatlilari oylamaya sundum ve kazanan Tulumba Tatlisi oldu tabiki  🙂 bende bugün kollari sivayip söz verdigim gibi tarifi asama asama resimleyip paylasiyorum… inanin bana muhtesem oldu hazir Tulumbalar da neymis bunun yaninda citir citir taze taze siddetle ve israrla yapmanizi tavsiye ediyorum…

 

 

TULUMBA TATLISI

 

MALZEMELER

2,5 su b. un

2 su b. su

50 gr. tereyagi veya margarin

4 yumurta

1 tatli k. tozseker

1 cay k. tuz

1 corba k. irmik

1 corba k. nisasta

 

Serbeti icin :

3,5 su b. seker

2,5 su b. su

1 dilim limon

 

kizartmak icin siviyag

tulumtulumbtultulu

YAPILISI

Öncelikle serbeti hazirliyoruz. Bunun icin sekeri,suyu ve limonu tencereye aliyoruz ve karistira karistira sekerin erimesini sagliyoruz kaynamaya baslayinca ocagin altini orta atese alip 6-7 dakika kaynatiyoruz kasigimizla kontrol ediyoruz kivamini bunun icin kasigi serbete daldiriyoruz ve ve serbeti akitiyoruz en sonuncu damla zor dökülüyorsa serbetimiz kivamini bulmus demektir kenara alip iyice sogumasini sagliyoruz. Hamurumuzu hazirlamak icin tencereye suyu, margarini, tuzu ve sekeri aliyoruz, margarin eriyip su kaynayinca tek seferde unu icine döküyoruz ve altini kisip tahta kasikla eze eze 3-4 dakika pisiriyoruz ( unun topaklanmamasina dikkat etmeliyiz ), pisirme islemi bitince cam bir kaseye hamuru alip ilinmasini bekliyoruz, hamur ilininca teker teker yumurtalari kirip elimizle yogurarak hamurumuza güzelce yediriyoruz. Son olarak irmik ve nisastayi ekleyip tekrar yoguruyoruz ve sIkma torbasina doldurup tavaya koydugumuz soguk siviyagin icine tek sira halinde sIkIyoruz ocagin altini yakip tulumbalar üste cikana kadar bekliyoruz sonra altini orta atese alip yavas yavas ve kezgirle arada karistirarak nar gibi kizartiyoruz ve hemen soguk serbete alip 3-4 dakika serbetini cekmesini bekliyoruz tabi serbetin icindede karistiralim. Simdi servis tabagina alip afiyetle yiyoruz  😉

Reklamlar

10 thoughts on “TULUMBA TATLISI

  1. Harikasin sen vallahi masallah,sahane görünüyor bayildim…yapacaklarimin listesinde kac tarifin var unuttum inan her biri ayri güzel :))ellerine saglik canim benim ya, agiz tadiyla yemeniz dilegiyle afiyet olsun size…

    Seval

  2. Iyi gunler Hacer hanim , siteniz ve tarifleriniz harika . Cok buyuk emeginiz var.Hakkinizi helal edin. Tulumba tatlisi icin hangi numarali ucu kullandiginizi yazar paylasirsaniz cok mutesekkir olurum.Simdiden tesekkurler.

    • Gec gördügüm icin gec cevapliyorum kusuruma bakmayin Hakkinizi helal edin insallah.. Benim kullandigim ucun üzerinde 15mm lik oldugu yaziyor kac numara oldugu yazili degil umarim yardimci olabilir bu bilgi size sevgilerimle…

  3. Geri bildirim: BAYRAM TATLILARI 1 | Tatli Yiyelim Tatli Konusalim

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s