MEYVELI CILEKLI YAS PASTA

100_3772

Selamun Aleyküm Gönül Dostlari…

Bu yaspastayi kizimin dogumgünü icin yapmistim 5 gün önce yayinlamak bugüne nasip oldu bazi talihsizlikler oldu ayak bilegimi burktum yumusak doku zedelenmesi olmus hastanede öyle söylediler ve ayagimi sardilar, simdi kendime dikkat etmem gerekiyormus fazla ayakta kalmamam gerekiyormus v.s. v.s. yani bir ev hanimi icin cok zor ama mecburen birazcik dikkat edecegim artik baska care yok bunada hamd olsun ….

Simdi gecelim pastanin tarifine ve yapilisina, gercekten yiyenler tarafindan cok begenilen bir pasta olmustu mutlaka denemenizi tavsiye ederim….

 

MEYVELI CILEKLI YAS PASTA

 

MALZEMELER

Pandispanyasi icin :

3 yumurta

1 su b. seker

1 cay b. sicak su

1 cay b. siviyag

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya sekeri

yeterince un ( ölcmedim ama sanirim 2 su b. un yeterli gelir )

 

Kremasi icin :

4 kutu sivi krema

3 krema sertlestirici

3 yemek k. seker

3 paket vanilya sekeri

 

Ici icin :

1 adet muz

yaklasik 2-3 adet seftali konservesi

 

Süslemek icin :

10-12 adet cilek

ve eritilmis bitter cikolata

100_3777

YAPILISI

Öncelikle kekimizi hazirliyoruz, bunun icin yumurta ve sekeri mikserle iyice köpürene kadar cirpiyoruz daha sonra sicak ama kaynar olmayan suyumuzu ilave edip cirpmaya devam ediyoruz sonra siviyagi ekliyoruz ve biraz daha cirpiyoruz son olarak un, kabartmatozu ve vanilya sekerini ilave edip tekrar cirpip yaglanmis unlanmis kelepceli yuvarlak kaliba kek hamurumuzu bosaltiyoruz ve 160 dereceli firinda pisiriyoruz. Pandispanyamiz firinda piserken kremamizi hazirliyoruz, bunun icin bütün krema malzemelerini bir kaba alip mikserle koyulasana kadar cirpip buzdolabina kaldiriyoruz. Pismis ve sogumus olan pandispanyamizi ortadan ikiye bölüyoruz ve üst kismini servis tabagina yerlestiriyoruz ve seftali suyu ile her iki kekide islatiyoruz simdi kremamizin yarisini kekin üzerine yayiyoruz muz ve seftali dilimleri yerlestirip diger kekimizi üzerine kapatiyoruz. Kalan kremamiz ile pastamizi kapliyoruz her yerine esit sekilde sürüyoruz. Simdi süslemeye gecebiliriz, bunun icin cileklerin uclarini eritilmis cikolataya batirip üzerine yerlestiriyoruz ve kasik yardimi ile cikolatadan pastanin üzerine akitip pastamizi süslüyoruz bir gece buzdolabinda bekletip servis yapiyoruz…. Afiyet olsun

 

 

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s