RECELLI AY KURABIYE ( LINZER KIPFERL )

100_3739

Ikinci tarifim bir pastahane tarifidir, almanlarin noelde yaptigi kurabiyeleri meshurdur buda o nefis kurabiye tariflerinden biri…

Bu tarifi pastahanede calisan bir ablamiz almis, bizde bu tarifin mübtelasi olduk adeta inanilmaz lezzetli bir kurabiyedir siddetle denemenizi tavsiye ederim….

 

RECELLI AY KURABIYE ( LINZER KIPFERL )

 

MALZEMELER

250 gr. margarin ( yumusamis )

4 yemek k. pudra sekeri

4 yemek k. hindistancevizi

2 adet yumurta sarisi

1 paket kabartma tozu

aldigi kadar un

300 gr. bitter cikolata

ve kaysi marmelati

kurabiye

YAPILISI

Cikolata, un ve recel haric diger malzemeleri bir kabta karistir ve biraz yogur sonra yaklasik 2,5-3 su bardagi unu yavas yavas ekleyerek cok kati olmayacak bir hamur yogur ve yildizli krema ucuyla torba takmadan elinle hamurdan ite ite sekil cikar yaklasik 10 cm uzunlugunda sonra ay sekli verip tepsiye diz ve önceden isitilmis 170 dereceli firinda üzeri fazla pembelesmiyecek sekilde pisir. Soguduktan sonra iki kurabiyenin arasina recel sürüp kapat ve uclarini benmari usulü eritilmis cikolataya bula ve yagli kagidin üzerine dizip cikolatasi donana kadar beklet ve servis yap…. Afiyet olsun

 

Reklamlar

One thought on “RECELLI AY KURABIYE ( LINZER KIPFERL )

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s