LINZ KEKI ( LINZER KUCHEN )

image_1365598059547674

Arkadaslar annemden yine müthis bir tarif geldi, ne zamandir aklimda olan ama yapmaya birtürlü firsat bulamadigim Linz Kekini annem yapmis yollamis sagolsun…. bu tarifi teyzem alman yasli komsusundan yillar önce almisti ve o zamandan beri cok sevilen keklerimiz arasinda yer aldi….

gercektende muhtesem bir lezzet mutlaka deneyin….

 

LINZ KEKI ( LINZER KUCHEN )

 

MALZEMELER :

4 su b. un

1 su b. seker

1 su b. findik ici

1 cay k. tuz

1 tatli k. tarcin

5-6 adet karanfil

1 yemek k. pasta kakaosu

1 paket kabartma tozu

3 yumurta ( birinin sarisi üzeri icin ayrilacak )

1 paket tereyagi ( 250 gr. )

1 sise recel erik veya visne ( annem ikisinide yari yariya kullanmis )

image_1365598033298071

YAPILISI

Yumurta, yag ve recel haric bütün malzemeyi tezgahta karistirin ve ortasini havuz seklinde acin ve yumurtalari ortasina kirin sonra tereyagini dilimleyerek unun üzerine dagitin sonra malzemeleri birbirine yavasca yedirin ve iyice yogurun. Hamurdan elma büyüklügünde bir parca ayirin ve buzdolabina kaldirin, diger hamuru bir firin tepsisine esit sekilde elinizle bastirarak yayin ve üzerine receli sürün. Buzdolabina kaldirdiginiz hamuru acin ve ince seritler kesip recelin üzerine kafes seklinde yerlestirin. Hamurun üstüne yumurta sarisi sürüp önceden isitilmis 170 dereceli firinda psirin ve soguduktan sonra dilimleyerek servis yapin… Afiyet olsun

Reklamlar

2 thoughts on “LINZ KEKI ( LINZER KUCHEN )

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s