TAVUK SINITZEL

100_3329

Ben tavuk sinitzeli but etinden yaparim genelde bu sekilde daha lezzetli oluyor, tabi bu sekilde biraz daha zahmetli ama olsun buna degiyor disardan aldiklarimizin nasil yapildigini bilemiyoruz o yüzden en iyisi imkanimiz varsa kendimiz yapalim dimi arkadaslar  😉

 

TAVUK SINITZEL

 

MALZEMELER

8 adet tavugun budunun baget kismini kesdim ve kalca kisminin etini siyirdim ( bagetleride firinda tavuk icin kullanacam )

2 adet yumurta

1-2 su b. galeta unu

tuz

Kizartmak icin yeterince siviyag

 

ts

YAPILISI

Tavuklari teker teker temiz bir posetin icine koyup et döverle inceltebildigimiz kadar inceltiyoruz sonra her birini yeteri kadar tuzlayarak üst üste koyuyoruz ve yaklasik 1 saat dinlenmeye birakiyoruz ( bir gün önceden yaparsaniz bu islemi ve buzdolabina kaldirirsaniz daha lezzetli oluyor ). Yumurtayi ve galeta ununu ayri tabaklara koyup hazir hale getiriyoruz, siviyagimizi tavamiza koyup ocagin altini yakip kizdiriyoruz tavuklarimizi önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayip kizgin yaga koyuyoruz sonra ocagin altini orta dereceye alip yavas yavas her iki yüzüde kizarana kadar pisiriyoruz ve kagit havlu serilmis bir servis tabagina aliyoruz sicak sicak servis yapiyoruz …. Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s