PATATES PÜRELI EKMEK ÜSTÜ ( ERDÄPFELKAS )

100_3288

Selamun Aleyküm arkadaslar simdi size yayinlayacagim tarif, avusturyaya ait ve genelde cok tüketilen bir ekmek üstü cesidi… benim cocuklarda cok seviyorlar anne cok özledik deyince hemen yapiyim ve sayfamdada paylasayim dedim…

Kahvaltiya gelen misafirlerinizede ikram edebileceginiz cok lezzetli bir tarif mutlaka deneyin  😉

 

PATATES PÜRELI EKMEK ÜSTÜ ( ERDÄPFELKAS )

 

MALZEMELER

1 kilo patates

2 kutu schmand ( sauerrahm ) türkiyedekiler icin labne peyniri

2 adet büyük boy kuru sogan

tuz, karabiber

pp

YAPILISI

Patatesleri haslayip patates ezecegi ile iyice ezin, soganlari incecik dograyip veya rondodan gecirip patatese ekleyin ve güzelce karistirin. Schmandlarida ekleyip tuzunu ve karabiberini ayarlayip tekrar karistirip malzemeleri birbirine iyice yedirin… Ekmek dilimlerinin üzerine sürüp servis yapin… Afiyet olsun

 

NOT : Malzemeden geriye kalirsa kapali bir kutuda buzdolabinda 1 hafta saklayabilirsiniz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s