FIRINDA ELMALI MUHALLEBI

1361969713415

Yine Annemden harika bir tarif… ellerine saglik canim anam

 

FIRINDA ELMALI MUHALLEBI

 

MALZEMELER

1 litre süt

1 su b. seker

3 adet yumurta

1 su b. un

2 tatli k. tarcin

7 adet elma

elmalari pisirmek icin ayriyetten 1 cay b. seker

yumurta aklarini cirpmak icin ayriyetten 1/2 cay b. seker

2-3 damla limonsuyu

ve bir fiske tuz

 

süslemek icin : cekilmis antep fistigi

 

YAPILISI

Elmalari soyup küp sekli dograyin ve tencereye alin, 1 cay b. seker ilave ederek biraz pisirin tarcini ekleyin biraz daha pisirin sonra firin kalibina elmalari dökün ve düzeltin. Diger yandan sütü, unu ve sekeri tencereye alin ve yumurtalarin sarisini ilave edip cirparak muhallebi kivamina gelene kadar pisirin bunuda elmalarin üzerine yayin, sonra yumurtanin aklarini 1/2 cay b. sekerle biraz cirpin 2-3 damla limon damlatin ve 1 fiske tuz serpin tekrar az cirpin ve muhallebinin üzerine bunuda yayin, 180 dereceye ayarli firinda üzeri hafif kizarana kadar pisirin ve sogumaya birakin… tamamen soguduktan sonra dilimleyin ve üzerini antep fistigi ile süsleyerek servis yapin…. Afiyet olsun

 

NOT : Dilerseniz bu tarifi kücük firin kaliplarindada yapabilirsiniz mesela suffle kalibinda veya firin sütlac güvecinde.

 

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s