YALANCI SU BÖREGI

100_3074

Bu tarif gercekten su böregini aratmayacak kadar lezzetliydi… genelde sadece siviyag kullanarak yapariz biz hazir yufkadan olan börekleri ve yumurtasi fazla olmaz… eee su böreginin yumurtasi bol ve tereyagli oluyor bende sosunu o sekilde hazirladim ve inanin 1 tepsi aninda bitti… cok lezzetliydi… herkese tavsiye ederim mutlaka deneyin arkadaslar 😉

 

YALANCI SU BÖREGI

 

MALZEMELER

5 adet yufka

400 gr. beyaz peynir

maydonoz

 

sosu icin :

125 gr. eritilmis margarin

1/2 cay b. siviyag

1 yemek k. yogurt

5 adet yumurta

1,5 su b. süt

tuz

 

YAPILISI

Öncelikle sosumuzun malzemelerini bir kapta birlestirip iyice cirpalim. Firin tepsimizi yaglayalim veya yagli kagit serelim sonra yufkamizin yarisini aralarina sostan bol bol sürüp tepsimize yerlestirelim, ve peynirli maydonoz karisimini esit bir sekilde serpistirelim, kalan yufkalarimizi ayni sekilde döseyip kalan sosumuzuda üzerine döküp yarim saat kadar bekletelim ve önceden isitilmis 220°C li firinin orta katinda üzeri kizarincaya kadar pisirelim. Firindan böregimizi cikarip üzerine nemli bir bez örtüp yumusamasini saglayalim 1-2 dakika kadar sonra dilimleyip sicak sicak servis yapalim… Afiyet olsun

NOT: Eger aceleniz varsa bekletmedende firina verip pisirebilirsiniz.

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s