SEKERPARE

601111_4302054591116_587043675_n

Iste yine canim arkadasim Semranin annesinin tarifi olan Sekerpare tarifi… muhtesem sunumunla bizimle paylastigin icin sana cok tesekkür ederim bitanem  🙂

 

SEKERPARE

 

MALZEMELER

500 gr. tereyagi ( eritilmis ve ilk sicakligi cikmis olacak )

5 yumurta sarisi + 1 tüm yumurta

2 paket kabartma tozu

aldigi kadar un ( yaklasik 1 kilo )

 

üzeri icin : findik veya badem

 

Serbeti icin :

4 su b. su

4 su b. seker

1/2 limon

 

YAPILISI

Genis bir kaba hamur malzemelerini al unu yavas yavas ekleyerek kulak memesinden biraz daha kati bir hamur yogur ceviz büyüklügünde parcalar kopar ve yuvarla ve tepsiye diz ortasina findik veya bademi iyice batir ve 180 ° C ‘ de pisir. Pisen Sekerpareleri sogumaya birak. Serbet icin tenceremize suyu sekeri ve kabuklu olarak 1/2 limonu koy ve karistirarak kaynamaya birak, kaynayinca altini orta atese al ve 15-20 dakika daha kaynat ve sicak sicak soguk sekerparelerin üzerine dök… tatli serbeti cekince servis yap…. Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s