SIMIT & KASARLI SIMIT & KUMRU

553370_464780510212469_369061333_n

Iste muhtesem bir Simit ve Kumru tarifiyle karsinizdayim… gercektende bu Hamurdan hersey güzel oluyor ister Simit yapin isterseniz Kumru yapin pazar kahvaltilarinizda sicak sicak ailenize ve dostlariniza ikram edin…yaninda iyi demlenmis bir cay ohhh daha ne olsun  😉

 

Simit & Kasarli Simit & Kumru

Malzemeler :

4 su b. un
1 adet maya
1 yemek k. seker
1 yemek k. tuz
1 tatli k. mahlep
1 cay b. ilik su
1- 1,5 su b. süt
2 corba k. pekmez
yeterince susam

603405_464780390212481_725701360_n

Hamurun yapilisi :

Bir kaba unu koy ve ortasini ac maya vede suyu koy unun üzerine mahlepi, tuzu ve sekeri serp sonra ortadaki mayayi iyice erit ve ilik süt ekleyerek kulak memesinden biraz daha yumusak bir hamur yap 1 saat mayalandir sonra simitler icin yumurta büyüklügünde ve kumru icinde nerdeyse onun iki kati büyüklükte bezeler al.

482102_464780366879150_1786149157_n
Simitin Yapilisi :

Bezeleri tezgahin üzerinde elinle uzat sonra iki ucunu biraraya getir ve bük sonra tekrar iki ucunu biraraya getirip iki parmaginla ucunun yapismasini sagla, bezeler bitene kadar bu islemi yap ve 10-15 dk dinlendir, bu arada bir kaseye pekmezi koy ve üzerine 1,5 su b. su ekle iyice karistir dinlenen simitleri önce buna sonrada susama bulayip elinle biraz inceltip tepsiye diz ve 15-20 dk. tepside mayalandir ve 220 dereceli önceden isitilmis firinda pisir.

376831_464780440212476_1843484283_n

Kasarli Simitin Yapilisi :

Ayni simit deki islem yapilir, yalniz bu pekmezli suya ve susama bulanmaz.. onun yerine tepsiye konur ve üzerine dilim kasar dösenir buda 220 derecede pisirilir.

Kumru’nun Yapilisi :

Tezgahta bezeler biraz uzatilir ve uc kisimimlari inceltilir yani sandal sekli gibi sekil verilir sofra bezinin altinda 15 dk. dinlendirilir sonra bicakla uzunlamasina veya yanlamasina cizik atilir hamurlar ters cevrilerek 15 dk. daha dinlendirilir ve pekmezli suya sonrada susama bulanarak tepsiye dizilir 15-20 dk da tepside bekletilip 220 derecede pisirilir sonra icine istediginiz malzeme konur sucuk, peynir, domates vesaire vede afiyetle

yenir .
306735_464780473545806_1652784132_n
Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s