DONUT´S

100_2711

 

Denedim ve güzel oldu Arkadaslar bir hamurdan iki tarif… krapfen hamuru ile donut hamuru birbirlerine yakin tatlarda ve bende dedimki krapfen hamurundan birde donut deniyim ve sonuc mükemmel oldu….Tabiki hazir satilanlar gibi tam anlamiyla olmadi ama yakin diyebilirim… hem onlar kimbilir neler katiyorlar icine ne kimyasallar oluyor kimbilir sagligimiza zararli… o yüzden en iyisimi kendin yap güvenle ye dimi ama  😉

 

DONUT´S

 

MALZEMELER

1 kilo un

1 fiske tuz

1,5 paket yasmaya ( yani 60 gr. )

300 ml. süt

100 gr. seker

4 adet yumurta

160 gr. yumusamis tereyagi

yarim limon kabugu rendesi

2 paket vanilya sekeri

 

ÜZERI ICIN :  300 gr. bitter cikolata ve 300 gr. sütlü cikolata

SÜSLEMEK ICIN : renkli sekerlemeler

KIZARTMAK ICIN : 1-1,5 litre siviyag

 

LÖ

 

YAPILISI

Öncelikle unumuzu bir kaba alip ortasini aciyoruz ve limon kabugunu ortasina rendeliyoruz sonra sütle mayayi eritiyoruz, yumurtalarida ortasina ilave ediyoruz sütlü mayayi ve sekeride ekleyip önce ortadaki malzemeyi güzelce karistirip unumuzu yavas yavas ortaya alarak hamuru bir tur yoguruyoruz, tereyagini küp küp kesip hamura ilave edip güzelce yediriyoruz. Hamurumuzu tezgaha alip vanilya sekerini de tezgaha serpip yaklasik on dakika hamurumuza vanilya sekerini yedire yedire yoguruyoruz, pürüssüz bir hamur elde ediyoruz ve iki kati olana kadar mayalanmaya birakiyoruz.  Hamur mayalandiktan sonra tezgahimiza un serpip hamurumuzu 1 cm kalinliginda aciyoruz ve su bardagi ile yuvarlaklar cikariyoruz sonra bu yuvarlaklarin ortalarini sise kapagi ile deliyoruz. Bu arada yagli kagidi kare seklinde donutlarin boyutunda kesiyoruz herbir kagida 1 adet donut yerlestiriyoruz, birbirlerine cok yakin olmayacak sekilde tepsiye yerlestiriyoruz ve cöp posetine geciriyoruz tepsileri. Firinimizi 50 dereceye ayarlayip isinmasini sagliyoruz ve tepsileri firina yerlestirip firinin isisini kapatiyoruz bu sekilde yarim saat mayalandiriyoruz. Bu arada 1-1,5 litre siviyagimizi derin bir tencereye aliyoruz ve orta atesdeki ocakta isinmasini sagliyoruz, yagimiz tamamen isindiginda donutlari kagitlariyla birlikte alip yaga ters cevirip kagitlardan cözülmesini sagliyoruz ve arkali önlü orta ateste kizartiyoruz ve kagit havlu serilmis tepsiye aliyoruz. Bu arada ufak bir tenceremize biraz su koyup üzerinede ondan biraz daha büyük bir kase yerlestirip cikolatalari bu kaseye koyuyoruz ve ocagin altini yakip benmari usulü cikolatanin erimesini sagliyoruz ( burda dikkat edilmesi gereken suyun cikolatalara sicramamasi, yoksa cikolataniz ziyan olur ) ve bir yemek k. siviyag koyup cikolatayi iyice karistiriyoruz ( siviyag koymamizin sebebi parlak gözükmesi icin ). Simdi donutlari cikolataya buluyoruz ve üzerlerine renkli sekerleme serpistiriyoruz, cikolata donduktan sonra servis yapiyoruz… Afiyet olsun

Reklamlar

2 thoughts on “DONUT´S

  1. Ellerinize saglik donutlar nefis görünüyor tabi krapfenede haksizlik etmeyim onada bayildim :)) Ah birde bu kadar lezzetli olup az kalorili olsalarda hep yapabilsek ama nerde ayda yilda bir yapmakla yetiniyoruz ancak…Siteniz harika masallah her biri ayri ayri enfes görünüyor yasemin cicekli tatli cok cok hosuma gitti görüntüsü mutlaka denemeliyim en kisa zamanda haber veririm sizede yapinca,Elleriniz dert görmesin selametle….
    Seval

    • Güzel yorumlariniz icin cok tesekkür ederim Seval hanim, inan beni cok mutlu ettiniz…Yasemin cicegi tatlisinin sonucunu merakla bekliyecegim, fakat eminim muvaffak olursunuz….cünki sizde bir yemek ustasisiniz herzaman takipcinizim…

      Insallah bundan sonra görüsmek dilegiyle
      Rabbime emanetsiniz….

      Hacer

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s