PEYNIRLI VE ETLI PIDE

100_2559

Yanindada ayran ohhh yemede yaninda yat degilmi arkadaslar…. kimi pideyi ekmek hamuru ile yapar ama ben aynen annemden ögrendigim gibi yumurta katarim hamuruna cok da lezzetli olur deneyin derim…

 

PEYNIRLI VE ETLI PIDE

 

MALZEMELER

2 kilo un

2 yumurta

1  su b. siviyag

1 paket yas maya

1 tatli k. seker

2 yemek k. tuz

yeterince süt ( hemen hemen 1 kiloya yakin )

 

kiymali harc icin :

500 gr. kiyma

1 adet sogan

2 adet yesil sivri biber

1/2 demet maydonoz

1,5  yemek k. biber salcasi

1 kutu domates sosu veya domates konservesi ( 500 gr. )

2 yemek k siviyag

tuz, karabiber, kirmizi pulbiber

 

HARCIN YAPILISI : Kiyma bir kaba alinir ve sogan, biber ve maydonoz robottan gecirilir veya incecik dogranip kiymaya eklenir diger malzemelerde eklenerek bi güzel harmanlanir.

 

89

 

peynirli harc icin :

400 gr. beyaz peynir catalla ezilir ve  istenirse kiyilmis maydanoz eklenir

 

48

 

YAPILISI

Öncelikle unu kabimiza alalim ortasini acip mayamizi koyalim ardindan yumurtalari kiralim ve siviyagimizi ekleyelim, tuzu sekeri unumuzun üzerine serpistirelim ilik sütümüzü yavas yavas ekleyerek önce ortadaki malzemeleri güzelce karistirip unumuzu yavas yavas ortaya alip yoguralim kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edelim 1 saat kadar mayalandiralim… mayalanan hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler alalim ve uzunlamasina acip ic malzemeden koyup kayik seklinde kapatalim ve yagli kagit serilmis tepdiye dizelim üzerine bolca cirpilmis yumurta sürüp 250 dereceli firina verelim, üzeri kizarinca firindan alalim sicak sicak ayran esliginde servis yapalim…. Afiyet olsun

 

 

 

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s