MANTAR DOLMASI

Mantari oglum ve ben cok severiz… babamiz ve kizida agizlarina bile koymazlar… offf mantar yenmezmi ya pilavi olsun corbasi olsun yani her türlüsünü severiz oglusumla, neyse insallah kizimida alistiririm bir gün :)… simdi yayinlayacagim benim yine mantardan ne yaparim deyip uydurdugum bir tarif oldu ama harika oldu mutlaka denemenizi tavsiye ederim, özellikle servis tabaginizda et yemeklerinin yaninda yer almasi gerektigini düsünüyorum….

 

MANTAR DOLMASI

 

MALZEMELER

 
500 gr. mantar ( irisinden olsa daha iyi olur )

1 adet sogan

1 dis sarmisak

yarim demet maydonoz

1 kutu sivi krema

tuz ve istediginiz baharat cesitleri

100 gr. kasar rendesi

 

 

YAPILISI

 
Mantarlari güzelce yikayip sap kisimlarini cikarin, sonra saplarini incecik kiyin soganlarida ayni sekilde ince dograyin… tavaya cok az siviyag koyup kizdirin ve önce soganlari biraz kavurun ve mantar saplarinida ekleyip kavurmaya devam edin icine sarmisagida rendeleyip biraz daha kavurun maydonozlari incecik kiyin ve bunuda tavaya ekleyip tavayi hemen ocaktan alin tuzunu ve baharatlarini ekleyip karistirin, biraz ilininca peyniri ekleyin ve tekrar karistirin. Mantarlari bir borcama yerlestirin ve harctan  iclerine bolca doldurun kremayida üzerine dökün ve yüksek atesteki firinda pembelesinceye kadar kizartin ve servis yapin… Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s