VISNELI GALETA UNLU KEK

Arkadaslar bu cok degisik vede lezzetli keki canim komsum Sevim ablamda yemistim ilk, tabi hemen tarifini aldim ve vazgecilmez keklerimizden biri oldu…. hani son dakikada haber verip gelen misafirler icin ideal bir Tarif Visneli Gasleta Unlu Kek…. hem cok pratik hem cok lezzetli mutlaka deneyin…

 

VISNELI GALETA UNLU KEK

 

MALZEMELER

4 yumurta

125 gr. tereyagi

200 gr. seker ( 1 su b. )

100 gr. un ( yarim su b. )

100 gr. galeta unu ( yarim su b. )

1 paket vanilya sekeri

1 paket kabartma tozu

1 sise visne konservesi ( 500 gr. )

 

YAPILISI

Tereyagi eritilir seker ve yumurta ile iyice cirpilir sonra un, galeta unu, kabartma tozu ve vanilya sekeri de ilave edilir tekrar az cirpilir en son iyice süzülmüs visneler eklenir ve spatula ile karistirilir yaglanmis ve galeta unuyla unlanmis pasta kalibina dökülür ve önceden isitilmis 180 derecede yaklasik 50-60 dakika arasi pisirilir ( kürdan testi ) soguduktan sonra servis yapilir… Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s