YALANCI ISKENDER

Canim arkadasim Netice Akceylan’in yapip bizlerle paylastigi bu güzel Tarifi icin ona cok tesekkür ediyorum…. ellerine saglik canim benim 😉

 

gelelim Tarifine

 

YALANCI ISKENDER

 

MALZEMELER

5-6 adet iri boy patates

500 gr. et

1 bas sogan

1 yemek k. domates salcasi

500 gr. yogurt

3 dis sarmisak

tuz, karabiber ( istenilen cesit baharat )

patatesi kizartmak icin siviyag

 

YAPILISI

Tenceremize biraz siviyag koyup incecik dogradigimiz sogani ilave edip kavuruyoruz sonra incecik dogradigimiz etlerimizide ilave edip kavurmaya devam ediyoruz etler suyunu salip cekene kadar orta ateste kapagi kapali olarak pisiriyoruz. Etler suyunu cekince salcayi ilave edip biraz kavuruyoruz sonra kivami sos kivaminda olacak sekilde su ilave edip tuzunu ve baharatlarinida ekliyoruz tekrar kapagini kapatip etler yumusayincaya kadar pisiriyoruz. Bu arada sarmisakli yogurdumuzu hazirliyoruz. Diger yandan patateslerimizi dilimliyoruz ve kizartiyoruz ve kagit havlu üzerine aliyoruz, servis tabagina önce patatesi aliyoruz, üzerine yogurdu gezdirip en son soslu etden üzerine güzelce yayip servis yapiyoruz… Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s