BALKABAGI TATLISI

Canim Anamin yapmis oldugu ve benim bu kez yiyememis oldugum muhtesem Balkabagi Tatlisi  😦 …iyi hatirliyorum bi yaptiginda biz bes Kardes aninda sildik süpürdük  🙂  o kadar lezzetli oluyorki adeta lokum gibi derlerya…. oy canim Anam senin ellerinden zaten hersey lokum tadinda oluyor….

 

BALKABAGI TATLISI

 

MALZEMELER

1,5 kilo balkabagi

1 su b. su

2 su b. toz seker

 

üzeri icin : 1 su bardagi ceviz ici

 

YAPILISI

Kabagin kabuklarini soyup cekirdekli kisimlarini temizleyip dilimliyoruz ve genis bir tencereye yerlestiriyoruz, üzerine sekerimizi serpistirip suyunu gezdirip kapagini kapatip kisik ateste kabak suyunu salip hafif cekene kadar pisiriyoruz, sogumaya birakiyoruz… soguduktan sonra servis tabagina alip cevizlerimizle süsleyip servis yapiyoruz…. Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s