HELLE CORBASI ( Un Corbasi )

Ekmeğe hürmet edin. Zira o, yerin göğün berekâtındandır. Kim ki düşen kırıntıyı yerse, günahı affolunur.

(Hz. Abdullah ibni Ümmi Haram)

 

Iste tadina doyulmaz Helle Corbasi, evet bayat ekmeklerimmi var evde hemen bir Helle Corbasi yapilir ve ekmekler bu sekilde degerlendirilmis olur off hemde miss gibi sicak sicak iyi gider sabah kahvaltida… biliyorsunuz israf GÜNAHTIR…. helede ekmegi cöpe atmak … baktiniz ekmekler bayatliyor hemen ya böyle bir corba ile degerlendirin veya rondodan gecirip buzluga atin ve köftelerinizde kullanin.

Nitekim âyet-i kerimede; “Ey Adem oğulları, her mescide girişinizde temiz ve
güzel elbiselerinizi giyin, yiyin, için fakat israf etmeyin. Çünkü Allah israf
edenleri sevmez.” buyrulur.

 

Canim Kuzenim Yasemin’e bu güzel paylasimi icin tesekkür ediyorum…  Ellerine saglik Bitanem

 

HELLE CORBASI ( Un Corbasi )

 

MALZEMELER

100 gr. tereyagi

3-4 yemek k. siviyag

5-6 yemek k. un

aldigi kadar su

tuz

 

YAPILISI

Yaglar tencereye alinir ve ocagin alti yakilir, yag eridikten sonra un ilave edilir ve karistirilir ocagin alti orta atese alinir ve sürekli karistirilarak güzelce kavrulur taki unun rengi koyu kahverengi oluncaya kadar ( dikkat edin dibine cabuk tutar ) hemen soguk su ilave edilir ve bu esnada bir cirpma teliyle hizlica cirpilir, su azar azar ilave edilerek kivami buldurulur ( kaynadikca anlasilir kivami bu sebeble birden cok su koymayin yoksa cok sulu olur ) istediginiz kivama gelince tuzu ilave edilir bir iki tasimda tuzuyla kaynadiktan sonra servis yapilir ve bayat ekmek dogranarak tüketilir… Afiyet olsun

 

 

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s