Simdi sizinle cok lezzetli tavuk yemegi tarifi paylasiyorum…. bu sekilde haslanan tavuk hem daha lezzetli oluyor hemde daha yumusak oluyor vede kalan suyu pilavlara ve corbalara muhtesem bir lezzet katiyor…denemenizi tavsiye ederim
TAVUK HASLAMA
MALZEMELER
1 bütün tavuk
4-5 adet havuc
4-5 adet patates
1 bas sogan
2 dis sarmisak
tuz
1 cay k. köri
1 cay k. kuru reyhan ( yoksa kekik de olur )
YAPILISI
Tenceremize biraz siviyag koyup yikanmis ve parcalanmis tavuk etlerimizi aliyoruz tuzunu ekleyip yüksek ateste biraz kizarincaya kadar kavuruyoruz, sonra iri dogranmis havuclarimizi, soyulmus ve ikiye bölünmüs sarmisaklarimizi ve tüm olarak soganimizi ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz en son patateslerimizi ekleyip baharatlarimizida ilave edip kaynar su ilave ediyoruz üzerini örtecek kadar tuzumuz azsa tuz ekleyip orta ateste patateslerimiz yumusayana kadar pisiriyoruz… servis yapiyoruz… Afiyet olsun
NOT: Yaninda Bulgur Pilavi cok yakisiyor…
Geri bildirim: IFTAR MENÜSÜ 3 | Tatli Yiyelim Tatli Konusalim