TAVUK HASLAMA

Simdi sizinle cok lezzetli tavuk yemegi tarifi paylasiyorum…. bu sekilde haslanan tavuk hem daha lezzetli oluyor hemde daha yumusak oluyor vede kalan suyu pilavlara ve corbalara muhtesem bir lezzet katiyor…denemenizi tavsiye ederim

 

TAVUK HASLAMA

 

MALZEMELER

 
1 bütün tavuk

4-5 adet havuc

4-5 adet patates

1 bas sogan

2 dis sarmisak

tuz

1 cay k. köri

1 cay k. kuru reyhan ( yoksa kekik de olur )

YAPILISI

Tenceremize biraz siviyag koyup yikanmis ve parcalanmis tavuk etlerimizi aliyoruz tuzunu ekleyip yüksek ateste biraz kizarincaya kadar kavuruyoruz, sonra iri dogranmis havuclarimizi, soyulmus ve ikiye bölünmüs sarmisaklarimizi ve tüm olarak soganimizi ekliyoruz ve kavurmaya  devam ediyoruz en son patateslerimizi ekleyip baharatlarimizida ilave edip kaynar su ilave ediyoruz üzerini örtecek kadar tuzumuz azsa tuz ekleyip orta ateste patateslerimiz yumusayana kadar pisiriyoruz… servis yapiyoruz… Afiyet olsun

 

NOT: Yaninda Bulgur Pilavi cok yakisiyor…

Reklamlar

One thought on “TAVUK HASLAMA

  1. Geri bildirim: IFTAR MENÜSÜ 3 | Tatli Yiyelim Tatli Konusalim

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s