TATLI CORBA ( Bayburt )

Bayburtun meshurrrr vede nefisss Tatli corbasi….olsada icsek

Bayramlarda mutlaka yapilip ikram edilir Tatli Corba, biraz Asureyi andirir fakat tad olarak cok farklidir… icindeki kusburnu muhtesem lezzetinin sirridir… biz Bayburtlularin vazgecilmezi olan bu tarifi mutlaka deneyin

 

TATLI CORBA ( Bayburt )

 

MALZEMELER

1/2 kilo asurelik bugday (aksamdan islatilmis)

1 su b. nohut

1 su b. kuru üzüm

1 kase kuru kayisi

1 su b. kuru erik

2 su b. kuru kusburnu

3-4 su b. seker

4-5  litre kadar su

 

üzeri icin : iri kiyilmis findik

 

YAPILISI
Öncelikle kusburnuyu iyice yikayin ve tencereye koyun üzerini örtecek kadar su koyup yumusayana kadar pisirin sonra süzgecten elinizle eze eze gecirin bu islemi 2-3 kez daha tekrarlayin taki pürüzsüz bir kusburnu suyu elde edene kadar. Bugdayi, nohutu ve kuru meyveleri ayri ayri pisirin, nohutu yari kivamda pisirin icinde findik gibi kitir kitir etmesi icin, nohutun suyunu süzün ve bugdaya ekleyin kuru meyvelerin sularini süzmeden bugdaya ekleyin kusburnu suyunuda ekleyip kaynamaya birakin, diger tarafta 2 kasik unu biraz suyla cirpip tencereye ekleyin ve sürekli karistirarak kaynatin bu esnada sekerinide ilave edip 10-15 dakika daha sürekli karistirarak orta ateste iyice kivama getirin… sekerini kontrol edin azsa biraz daha ekleyin, suyu koyu olmamali corba kivaminda olmali eger suyu koyu olursa az daha su ekleyin…. sogumaya birakin ve buzdolabina kaldirin iyice soguyunca kaselere doldurup üzerine iri kiyilmis findik serpip servis yapin… Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s