PATLICAN KONAGI

Yine canim Annemin ellerinden mükemmel bir tarif Patlican Konagi sevgili Oktay Ustaya ait olan bu tarifin adida güzel tadida… deneyin derim ben 😉

 

PATLICAN KONAGI

 

MALZEMELER

 

3 bostan patlıcan
400 gr. kusbasi eti
2 domates
1 kırmızı biber
2 yeşil biber
2 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
1 soğan
tuz
karabiber
sıvıyağ

 

PÜRESİ İÇİN:

4 patates
2 çorba k. tereyağı
1 su b. süt
tuz

ÜZERİ İÇİN:
kaşar peyniri

 

HAZIRLANIŞI:

Patlıcanları 1 parmak kalınlığında dilimliyoruz. Fırın tepsisine patlıcan dilimlerini diziyoruz. Üzerlerine zeytinyağı döküyoruz. Tuz ve karabiber atıyoruz.
Fesleğeni de doğrayarak üzerine serpiyoruz. Püresi için, patatesleri dilimliyoruz ve tencereye alıyoruz. Üzerine sıcak su koyup haşlıyoruz.

Haşlanan patatesin eğer suyu kalmışsa süzüyoruz ve eziyoruz. Altını kapatmıyoruz. Üzerine sütü ve tereyağını ilave ederek karıştırıyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Kuzu etlerini minik minik doğruyoruz.

Tavaya sıvıyağ döküyoruz ve etleri kavuruyoruz. Soğanı ve sarımsağı doğrayarak ilave ediyoruz. Biber ve domatesleri küçük küçük doğruyoruz. Etlerin pişmesine yakın biber ve domatesi ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Patlıcan dilimlerini fırından çıkarıyoruz. Üzerlerine etli karışımdan koyuyoruz. Onun üzerine patates püresi koyuyoruz. Kaşar peynirini rendeliyoruz ve üzerlerine serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

 

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s