GAVUT CORBASI ( BAYBURT YÖRESI )

Gavut Corbasi Bayburtta cokca yapilip sevilen bir corbadir bunu bircok Bayburtlu bilir …bizim ev halkida bu corbaya bayiliyor…. bide gavutun tatli olan bir tarifi vardir Gavut Haslamasi deriz insallah ilerleyen zamanlarda onuda paylasacagim sizinle…

Peki Gavut nedir ?   Bugdayin iyice kavrulup un haline getirilmis haline Gavut denir .

 

Gelelim Tarife

 

GAVUT CORBASI ( BAYBURT YÖRESI )

 
MALZEMELER

 
2 litre su

6-7 yemek k. tepeleme gavut

1/2 kase kavurma ( olmasada olur )

2-3 yemek k. tereyagi

tuz

 

YAPILISI

 
Su tencereye konulup ocaga alinir su ignelenmeye baslayinca gavut icine eklenip tahta kasigin arkasi ile iyice ezilir ( topaklanmamasina dikkat edin ) kaynayinca 2-3 yemek k. tereyagi, tuz ve kavurmasi eklenir bir iki tasim daha kaynatilir ve sicak sicak servis edilir… Afiyet olsun
NOT : Bayat ekmek dogranip yenilirse daha lezzetli oluyor hemde evdeki bayat ekmekleri tüketmis oluyoruz .

 

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s