PIZZA

Aslinda Pizza yaparken önemli olan hamuru ve sosudur, iyi bir hamur ve sos tarifine sahipseniz gerisi zevkinize kalmis istediginiz gibi döseyebilirsiniz… ben bizim sevdigimiz sekilde sizinle paylasiyorum… sevgili komsumdan ögrendigim bu hamur tarifini ve zamaninda bizimle komsu olan yani ben daha cocukken pizzacidan ögrendigimiz sos tarifini sizinle paylasiyorum…insallah yapar ve begenirsiniz.

PIZZA

MALZEMELER

Hamuru icin :

5 su b. un

1/2 paket yas maya

125 gr. margarin

1,5 su b. ilik süt

1 adet yumurta

1 tatli k. seker

1 tatli k. tuz

üzerine :

1 adet kangal sucuk

1 kutu tonbaligi

1 kutu misir konservesi

800 gr. kasar rendesi

kekik

sucuklu pizza icin : sucuk, konserve misir, kasar rendesi, kekik

tonbalikli pizza icin : tonbaligi, konserve misir, kasar rendesi, kekik

Sosu icin 3 alternatif var

1. Sos alternatifi icin : 500gr. hazir domates sosu ( yani sulandirilmis domates salcasi buralarda satiliyor ) , 1 tatli k. nane, 2 dis sarmisak, 2 yemek k. siviyag, az tuz

2. Sos alternatifi icin : 2 yemek k . domates salcasi, 1-2 su b. su, 1 tatli k. nane, 2 dis sarmisak, 2 yemek k. siviyag  biraz tuz ( domates salcasini suyla acip sos kivamina getirin ve diger malzemeleri ekleyin )

3. Sos alternatifi icin : 3-4 tane olgun domatesi robottan gecirin icine 1 yemek k. salca ekleyin, 2 dis sarmisak, 2 yemek k. siviyag, 1 tatli k. nane ve biraz tuz ekleyip biraz su ekleyerek sos kivamina getirin

YAPILISI

Unu bir kaba alin ortasini acip diger malzemeleri ekleyin elinizle önce mayayi eritin ve sonra yavas yavas unu karistirarak kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin mayalanmaya birakin. Bu arada sosu hazirlayin, kasari rendeleyin ve malzemeleri hazirlayin. Hamur 2 kati kabarinca firin tepsisinde yapacaksaniz 3’e,  yuvarlak tepside yapacaksaniz 4’e bölüp beze alin hamurlarin üzerini örtüp 10 dakika daha bekletin.

Simdi hamuru tepsi büyüklügünde acin ve yagli kagit serilmis veya yaglanmis tepsiye yerlestirin üzerine sosunu sürün ve biraz kasar rendesi ve kekik serpistirin sonra dilediginiz malzemeyi yerlestirip tekrar kasar rendesi serpip önceden isitilmis 250 dereceli firina verin kasar eriyip alti biraz kizarinca pizzayi firindan alin…sicak sicak dilimleyip servis yapin… Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s