KARNIYARIK

Karniyarik…Sofralarimizin Bas Taci… yaninda birde Pirinc Pilavi off yemede yaninda yat…

Iste tarifi …

 
KARNIYARIK

MALZEMELER

 

 

8 adet patlican
500 gr. kiyma
2 bas sogan
2 dis sarmisak
2 adet domates
1 tatli k. biber salcasi
1 tutam maydonoz
tuz, karabiber ve kirmizi pulbiber

 

YAPILISI

Öncelikle patlicanlari yikayip alacali soyuyoruz eger biraz iriyse ortadan ikiye uzunlamasina bölüyoruz, kücükse ortasina uzunlamasina derin bir cizik atiyoruz ve firca yardimi ile hertarafini yaglayip firina veriyoruz ( ben bu sekilde yapiyorum daha hafif oluyor ) .Diger yandan kiymamizi tavamiza aliyoruz ve kavuruyoruz sonra sogan ve sarmisagi birazda siviyagi ekliyip soganlari öldürüyoruz, salcamizi ve incecik dogranmis domatesleri ilave edip kavurmaya devam ediyoruz ince kiyilmis maydonozu ve baharatlari ekleyip kenara alip iyice karistiriyoruz.Firindaki patlicanlari kontrol ediyoruz yumusamissa cikariyoruz bir catal yardimi ile ortasini hafifce aciyoruz ve parmak uclari ile seker ve tuz serpistiriyoruz ( acilik olmasin diye ) kiymamizdan yariklarina dolduruyoruz ve üzerini domates dilimi ile süslüyoruz biraz salcali su yapip tepsiye ilave edip tekrar firina veriyoruz 220 derecede pisiriyoruz (dikkat edin üzeri cok yanmasin yoksa kuru oluyor ) ve Pirinc Pilavi esliginde servis yapiyoruz …Afiyet olsun

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s