TAVUK CORBASI

Tavuk corbasini bilmeyen yoktur sanirim, bu harika corba genelde kis aylarinda sicak sicak iyi gider bide aci olursa icinede limonu sikarsin ohhh miss gibi… fakat Ramazan’da da Sofralarimizi süslemesi gerektigini düsünüyorum…Davet Sofralarinda mutlaka yer almasi gereken corbanin iste tarifi …

 

TAVUK CORBASI

MALZEMELER

2 adet tavuk budu

1 yemek k. domates salcasi
1 yemek k. biber salcasi
2 yemek k. un ( tepeleme )
1,5-2 litre kadar su
tuz
YAPILISI

Budlari iyice yikayalim ve yaklasik 1,5-2 litre suda haslayalim, budlar haslandiktran sonra didelim.
Bir kasede unumuzu suyla cirpalim ve salcalarida ekleyip iyice cirpip hafif sulandiralim bunu tenceredeki tavuk suyuna ekleyip tekrar ocagin üzerine alalim ve karistira karistira kaynamasini saglayalim tuzunu ekleyip altini orta atese alalim didilmis tavuklarida corbamiza ekleyip 10 dakika kadar kaynamaya birakalim, bu arada ara sira karistiralimki dibi tutmasin. Unun kokusu gidince servis yapalim ….Afiyet olsun

Not : Aslinda bu corbada normalde un bol tereyagi ile kavrulur salcada eklenip kavrulup sonra tavuk suyu eklenir, fakat böyle agir oldugu icin ben bu sekilde yapiyorum hem Ramazan’da da daha hafif oluyor…

Reklamlar

One thought on “TAVUK CORBASI

  1. Geri bildirim: IFTAR MENÜSÜ 6 | Tatli Yiyelim Tatli Konusalim

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s