KÖFTELI TARHANA CORBASI

Missss gibi tarhana corbasina ne dersiniz ? hemde köfteli…. degisik seyler denemeye bayiliyorum, bende dün iftar icin bu leziz corbayi hazirladim… tarhana corbasi basli basina mükemmel bir lezzet ve sifa deposudur …tarhana corbasini birde böyle deneyin derim 😉

KÖFTELI TARHANA CORBASI

MALZEMELER

250 gr. kiyma

5 yemek k. tarhana

1 tatli k. biber salcasi

1 tatli k. domates salcasi

tuz, nane, karabiber, kirmizi pulbiber

7-8 su b. su

biraz siviyag

YAPILISI

Tarhana bir kaseye alinir ve 1 bardak ilik su ile yumusatilip köfte hazirlanana kadar bekletilir ( topaklanmasin diye suyla aciyoruz ), köftesini hazirlamak  icin kiymayi bir kaba aliyoruz ve tuz, nane, karabiber ve pulbiber ekleyip güzelce yoguruyoruz sonra misket büyüklügünde köfteler yuvarliyoruz ve teflon tavada iyice kizartiyoruz ( kiymaniz yagli ise tavaya yag koymuyoruz ) .
Bu arada corbayi pisirecegimiz tencereye siviyagimizi aliyoruz salcalari ve biraz nane ekleyip kavuruyoruz, 6 bardak su ekleyip kaynatiyoruz. Kaynadiktan sonra tarhanamizi karistira karistira ekliyoruz cirpma teliyle sürekli karistirarak 1-2 tasim kaynatiyoruz ( eger koyu olursa biraz daha su ekliyoruz ) tuzunu ayarlayip köftelerimizi ilave ediyoruz ve 1 tasim daha kaynattiktan sonra ocaktan alip servis yapiyoruz… Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s