CEVIZLI BAGLAMA

Arkadaslar iste müthis bir tarif daha… annemden ögrendigim ve cok sevdigim bir pogaca tarifi… cevizli oldugu icin hem degisik hemde cok lezzetli bir tarif… deneyin pisman olmiyacaksiniz

 

 
CEVIZLI BAGLAMA

 

MALZEMELER

Hamuru icin :

1 su b. siviyag
3 yumurta
1 paket maya
2 yemek k. seker
2 su b. süt
biraz tuz
1 kilodan biraz fazla un

Ici icin:
ceviz ve seker ( iri cekilmis ceviz ve damak tadiniza göre seker )

YAPILISI

Yukardaki malzemelerden kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun ve mayalanmaya birakin…sonra yumurta büyüklügünde beze alin…bezeleri yagla elinizde acin büyütebildiginiz kadar sonra icine ceviz ve sekerli harctan koyun rulo seklinde sarin ve düyüm atar gibi baglayin….üzerine yumurta sarisi sürün ve tepside 1 saat daha mayalandirin sonra 200 dereceli önceden isitilmis firinda pisirin…Afiyet bal seker olsunnnn
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s