KUZU ETLI SEHRIYE PILAVI

Sevgili Oktay Ustanin ”Oktay Ustanin Mutfagindan” adli Kitabindan yaptigim bu tarif, hem cok degisik hemde cok lezzetli… Oktay Ustama bu tarifi icin tesekkür ediyor ve sizlerinde denemesini tavsiye ediyorum ….tarifte 2 dis sarmisak vardi ben kullanmadim…

 

KUZU ETLI SEHRIYE PILAVI

 

MALZEMELER

250 gr. kuzu eti

1 paket arpa sehriye
2 adet domates
2 adet yesil sivri biber
1 bas sogan
1 yemek k. domates salcasi
1 kahve k. biber salcasi
siviyag, tuz ve su

YAPILISI

Tenceremize biraz siviyag koyuyoruz ve kücük kücük dogranmis etleri kavuruyoruz, üzerine soganida ilave edip kavurmaya devam ediyoruz, salcalarimizi ilave edip biraz karistiriyoruz altini kisip pismeye birakiyoruz.
Pisen etleri tabaga aliyoruz ve ayni tenceremize biraz daha siviyag ekleyip arpa sehriyemizi kavuruyoruz, ufak dogranmis biberimizi de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz, kücük küp sekli dogradigimiz domatesleride ilave edip karistiriyoruz, en son etimizi ekleyip suyumuzu ayarliyoruz ( 2-3 parmak gececek pilavimizi ) tuzunuda ekleyip karistirip kaynamaya birakiyoruz, altini kisip arar sira karistirarak pilavimizi pisiriyoruz…pilavimiz demlendikten sonra servis yapiyoruz …Afiyet olsun

( Dikkat edin arpa sehriyenin dibi cabuk tutar )

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s