KIYMALI TEPSI PIDESI

Dün ayse halamin bizler icin Iftar’a yaptigi bu muhtesem Pide olay oldu…hem cok pratik hemde cok lezzetli olan bu pideyi, özellikle calisan ev hanimlarina tavsiye ederim…..canim halacigim ellerine saglik Allah C.C. Sofrandan bereketi eksik etmez insallah…

KIYMALI TEPSI PIDESI

MALZEMELER
Hamuru icin :

500 gr. un

yarim paket yasmaya

tuz

aldigi kadar süt ve su karisimi

Harci icin :

500 gr. kiyma

2 bas sogan

2 domates

2 sivri biber

1 tutam maydonoz

1 yemek k. salca

tuz, karabiber, kirmizi pulbiber, kimyon ( istediginiz baharati kullanabilirsiniz bu sizin zevkinize kalmis )

1 cay b. siviyag

üzeri icin :

4 adet yumurta

YAPILISI

Hamur malzemelerinden yeterince ilik su ve süt koyarak civic bir ekmek hamuru yoguruyoruz ve mayalanmaya birakiyoruz. Diger yandan kiymayi bir kaba alip sebzeleri ister robottan geciriyoruz istersek incecik kiyip kiymaya ekliyoruz, baharatlari, salcasini, tuzunu ve siviyagida ekleyip güzelce karistiriyoruz. Hamurumuzu iki esit parcaya bölüp elimizde tepsi büyüklügüne getirip yaglanmis tepsiye yerlestiriyoruz ( oklava kullanmiyoruz ) üzerine kiymali harci yayiyoruz ve 2 adet cirpilmis yumurtayi her tarafina sürüyoruz, ikinci tepsiyede ayni islemi yapana kadar tepsi mayasinin gelmesini sagliyoruz ve önceden isitilmis 220 derecede pisiriyoruz ve sicak sicak servis yapiyoruz…Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s