GÜRCÜ TATLISI

100_3066

Gercekten cok lezzetli bir tatlidir Gürcü Tatlisi…. Bu tarifi annem teyzemden almisti, ve her yaptiginda siler süpürürdük resmen…

Simdide genelde Ramazanda Davet masalarimizi süslüyor bu muhtesem tatli…mutlaka deneyin derim mhhhh parmaklarinizi yiyeceksiniz  ;)

 

Simdi gelelim tarife

 

GÜRCÜ TATLISI

 

MALZEMELER

4 adet yumurta

1 su b. siviyag

1 su b. seker

2 su b. hindistancevizi

2 su b. ceviz ici veya findik ( ince cekilmis )

2 su b. un

2 paket kabartmatozu

 

Serbet icin :

3 su b. seker

4 su b. su

1 dilim limon

100_3067

YAPILISI

Serbet icin sekeri suyu ve limonu tencereye alin ve ocagin altini yakin, kaynadiktan sonra altini kisip 20 dakika daha kaynatip kenara alin sogusun.

Yumurta ve sekeri mikserle cirpin sonra kalan malzemeleri ekleyip cirpin ve yaglanmis büyük borcama yayin ve önceden isitilmis 200°’li firinda pisirin. Sicak tatliya soguk serbeti döküp, tatli serbeti tamamen cekip soguyunca baklava dilimi seklinde kesip servis yapin… Afiyet olsun

 

About these ads

2 thoughts on “GÜRCÜ TATLISI

  1. Bugün gürcü tatlını yaptım ablacım. Hamurun okadar katı olması başta korkuttu beni az. :) Tadına iftardan sonra bakacağız inşAllah. Ama şahane kokular geliyorr :))

  2. Su an tarifi aynen uyguladim ve fotograftaki kabin aynisina doktum cok kati bir karisim elimle ancak yayabildim.eksin bisey mi var acaba tarifte.pisio su an ins.guzel olur

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s